Psikososyal Yönleriyle Bağımlılık

Ferruh GÜNEŞ
Sosyal çalışmacı / Bağımlılık dan. Bilim uzmanı

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Hizmet lisans mezuniyeti sonrası Bağımlılık Rehabilitasyonu ve Danışmanlığı A.B.D. yüksek lisans programından “Madde Kullanım Bozukluğuna sahip bireylerde sıkıntıya toleransın madde kullanım sürecine etkisi” başlıklı tez çalışması ile mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Aile Danışmanlığı Programını bitirip “Aile Danışmanı” unvanı aldı. Stajlarını Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, NP Beyin Hastanesi ve Semiha Şakir Huzurevi’nde yaptı. Avcılar Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi ve Beyoğlu Kaymakamlığı’nda çeşitli görevlerde bulunan Ferruh Güneş, 29 Mayıs Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi, Biruni Üniversitesi bağımlılık danışmanlığı programında da eğitmen olarak dersler vermiştir. Grup terapisi, dinamik terapi, motivasyonel görüşme, mindfulness, ve travma alanlarında çeşitli eğitimler almış olan Güneş hâlen Sağlık Bakanlığında Sosyal çalışmacı olarak görev almaktadır.

Detaylar

• Yer: C115