Çeviri Editörlüğünü Üniversitemiz Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği-Dinn'in yaptığı "Psikolojide Deneysel Yönteme Giriş: Vaka Yaklaşımı" Kitabı 4. Baskısını Yaptı

Bu eser, Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği-Dinn'in editörlüğünde İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümünde görev yapan bir grup bilim insanının katkılarıyla Türkçeye kazandırılmıştır. Eser, deneysel düzenin temel ilkelerini öğrenmek veya öğretmek, psikolojinin değişik alanlarında örnek makaleler sunma noktasında yardımcı olacak nitelikte bir kitaptır. Kitap iki kısma ayrılmış olup, birinci bölüm psikolojide deneysel düzenin temel prensiplerine odaklanırken, ikinci bölüm psikoloji literatüründe yer almış deneylerin analizleriyle ilgilenmektedir. Aynı zamanda deneysel araştırmalardaki etik konusu üzerinde durmakta; araştırma fikirleri geliştirme ve araştırma raporu yazmayla ilgili tavsiyelere de yer vermektedir. Özellikle ikinci bölümde hayvan çalışmalarından klinik gözlemlere, çocuk psikolojisinden sosyal psikolojiye, bilişsel psikolojiden uygulamalı psikolojiye kadar psikolojinin temel alanlarıyla ilgili seçilmiş makalelerin yer almış olması dolayısıyla bu kitabın konuyla ilgilenen herkese rehberlik etmesi ümit edilmektedir.

Görüntülenme: 1247 Yayınlanma Tarihi: 3 Ekim 2019