Doç. Dr. Nesrin DUMAN’ın Bölüm Yazarları Arasında Yer Aldığı “Adli Psikoloji” Adlı Kitap Yayımlandı

Doç. Dr. Nesrin DUMAN’ın Bölüm Yazarları Arasında Yer Aldığı “Adli Psikoloji” Adlı Kitap Yayımlandı

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Nesrin DUMAN’ın bölüm yazarları arasında yer aldığı “Adli Psikoloji” adlı kitap yayımlandı.

Kitapta "Görgü tanıklığının güvenilirliğini etkileyen psikolojik faktörler" başlıklı bölüm Doç. Dr. Nesrin DUMAN tarafından kaleme alınmıştır.

Bu kitap, okuyucuya adli psikolojinin temel kavramlarını, süreçlerini ve hukuki sistemle olan etkileşimini anlamaları için kapsamlı bir kaynak sunmaktadır. Suçun psikolojik temellerinden başlayarak aile içi şiddet, kadınlarda şiddet ve suç davranışları, aile içi çocuk cinsel istismarı, suçlu profilleme, ceza ve adalet sisteminde alkol-madde kullanımı ve bozuklukları, çocuk velayeti ve ebeveynlik değerlendirmeleri, yaşlılarda adli psikolojik değerlendirme ve uygulamalar, ceza infaz hizmetlerinde psikoloji uygulamaları, yeniden suç işleme risk ve ihtiyaç değerlendirmesi, çocuğa yönelik kötü muamele ve müdahale yaklaşımları, görgü tanıklığının güvenirliğini etkileyen psikolojik faktörleri, mağdur psikolojisi, adli görüşme ve etik, adli psikolojide bilirkişilik ve adli rapor hazırlama gibi konuları en güncel araştırmalara dayanarak ele almaktadır.

Görüntülenme: 259 Yayınlanma Tarihi: 21 Şubat 2024