Bilgi ihtiyacını en iyi ve en hızlı şekilde karşılamayı hedefleyen üniversitemiz kütüphanesi kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda veri tabanlarına abone olmaktadır. Bu kapsamda 01 Ocak 2018 tarihinden itibaren kullanıma açılan yeni veri tabanları aşağıdaki gibidir:
JSTOR (Tüm koleksiyonlar)
Sosyal bilimlerin en önemli veri tabanıdır. Tarih, edebiyat, felsefe, din, dil, ekonomi, siyaset, sosyoloji, psikoloji, eğitim, folklor, coğrafya, antropoloji, arkeoloji, ekoloji, Amerika ve Afrika çalışmaları, Asya çalışmaları, bitki bilimi, işletme, Ortadoğu çalışmaları, maliye, fen bilimleri, nüfus etütleri, film, gösteri sanatları, müzik, istatistik ve matematik konularını içermektedir.
Erişim Adresi: http://www.jstor.org/
ProQuest Dissertation & Thesis Global
1861 yılından günümüze kadar yayınlanan 4 milyondan fazla tez ile ProQuest Dissertations & Theses (PQDT) dünyadaki en geniş kapsamlı tez veri tabanıdır. Amerikan Kongre Kütüphanesi resmi tez deposu olan ProQuest Dissertations and Theses Global, herhangi bir biçimde yayınlanmamış önemli birincil araştırmalara erişim sunar. Her yıl 120.000'den fazla yeni tez platforma eklenmektedir.
Erişim adresi: https://search.proquest.com/pqdtglobal/
Turnitin, intihal tespiti yapan ve kopyacılığı önleyen bir yazılım sistemidir. Öğrenci ödevleri, projeler, tezler, makaleler Turnitin sistemine yüklenerek, sistem tarafından internette veya web sayfalarından, ticari elektronik veritabanlarında yer alan makalelerden ve elektronik kitaplardan karşılaştırılarak rapor alınabilmektedir.
Erişim adresi: http://www.turnitin.com/
Wiley Online Library veritabanı işletme, finans, bilgisayar, eğitim, hukuk, matematik, psikoloji ve istatistik konularında 1.500'den fazla tam metinli dergiyi içerir.
Erişim adresi: http://onlinelibrary.wiley.com/
Nature Journals
Dünyanın en iyi doğa ve bilim veri tabanıdır. Erişim adresi: https://www.nature.com/